Ella Arps

Ella Arps

 

Ik ben galeriehoudster en werk met meer dan 100 kunstenaars in binnen en buitenland. Sinds een aantal jaren ben ik initiatiefneemster van een project dat met subsidie via de CJP beeldende kunst mag aanbieden aan (meer dan 3000) middelbare scholen. Met de leerlingen vormen we een kunst-commissie die leert hoe je een kunstwerk kunt selecteren en op welke gronden en ook hoe je een kunstenaar een opdracht kunt geven tot het vervaardigen van een kunstwerk voor de school.

Ik wil kunstenaars graag helpen om dichter bij hun doelgroep te komen  en ook wil ik nieuwe doelgroepen voor de beeldende kunst  creëren onder jongeren. Dit doe ik o.a. met het organiseren van workshops over de beeldende kunstsector waarin ik laat zien hoe de markt functioneert en kunstenaars help met hun marktprofiel.

Mijn doel is zelfstandige kunstenaars en creatieven te helpen om het werk te doen dat ze het allerliefste doen en daarmee genoeg geld te verdienen.    

Ik ga uit  van waardering en respect voor wat organisaties en of individuen tot nu toe tot stand hebben gebracht.

Dan hoop ik een versterkende impuls te kunnen geven aan succesvolle prestaties, stel mijn ervaring beschikbaar met:

workshops - brainstorm sessies - persoonlijke begeleiding - branding - marketing mix - communicatie - naam exposure - rondetafel sessies - masterclasses - succesvolle trainingen 

ZODAT JIJ EFFECTIEF MEER WERK EN OPDRACHTEN KUNT VERWERVEN

 

"Vertel het me en ik zal het horen.
Laat het me zien en ik zal het zien.
Laat het me doen en ik zal het begrijpen."

Confucius

 

Een aantal ballen in de lucht

maar niet teveel. Met een klein team proberen we een aantal activiteiten zo te organiseren, dat ze elkaar kunnen versterken.

HUNTER

In de basis ben ik werkzaam als jobhunt adviseur. Ik voltooide de Post HBO-opleiding Organisatiedeskundige. Mijn specialisatie was Personeel & Organisatie en digitale implementatie van arbeidsprocessen (dus al sinds 1986!)Ik heb in mijn loopbaan diverse project- en lijnfuncties vervuld. Hierdoor beschik ik over een groot landelijk netwerk. Sinds een aantal jaren geef ik masterclasses marketing inclusief het toepassen van social media bij het vinden van de juiste baan of de meest geschikte opdracht.  Mijn visie is dat iedereen recht heeft op zinvolle arbeid. Om de juiste keuze te kunnen maken, moeten wij vanuit ons hart durven kiezen. Na deze bewuste keuze komt de focus en dan de flow - een oneindige bron van creatie.

INTERNATIONAAL OPEREREND KUNSTMANAGER

Dat klinkt wel groots, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Via een LinkedIn groep die ik in 2008 heb opgezet met de titel Fine Art Professionals and Collectors halen we regelmatig kunstenaars naar Nederland om te exposeren en om uitwisseling mee op te zetten. De basis is een website uit 2002 : www.arpsgallery.com. De groep bestaat momenteel uit 30.000 fans. Zie linkedingroep Fine Art Professionals and Collectors

Op deze manier houden we voet aan de grond over de kwesies die gaande zijn in de wereld der kunsten en de creatieve industrie.

 

"Arps heeft tot 1995 een eigen muziektheater productiebedrijf FULLHOUSE KUNSTMANAGEMENT geleid. De onderneming produceerde 40 diverse muziektheater voorstellingen die in binnen en buitenland op tournee gingen.

Na deze periode verschoof ze naar de inkoopzijde van het theatervak als statutair directeur van de N.V. Theater Markant in Uden.

Haar artistieke kracht ligt in het samenbrengen van publiek met grote culturele diversiteit. Ze creëert theatrale SITUATIES waarin iedereen is genodigd om deel te nemen en een personage/ROL kan uitspelen zodat de documentaire van het eigen leven zichtbaar wordt. Hiervoor ontving ze diverse prijzen.

Haar multidisciplinaire theaterleven begon met Theater Scarabee in Den Haag in 1966. Ze deed ervaringen op bij Helene Weigel, de weduwe van Bertold Brecht, de veelbesproken lichtontwerper Svoboda van de Laterna Magica in Praag, de filmregisseur Bernardo Bertolucci tijdens de opnames van 1900 en regisseur-acteur Antonio Campobasso met zijn “theater in de wijk” in Rome. n  de jaren 80 ontwikkelde ze diverse projecten met het Beeldend Theater van Justa Masbeck in Amsterdam."

 

 

afbeelding