Ella Arps

OverDeKunst

kunstcollectie voor de school

studenten bij arpsgallery

OverdeKunst is ook in het seizoen 2013/2014 cultuurkaart acceptant.

De condities voor de scholen zijn veranderd en wij zijn mee veranderd. Op de prijzen die bij de kunstwerken staan vermeld geven we 10 % korting. tevens storten we onze verplichte quota in het fonds voor de cultuurkaart. Wij sparen dus mee voor het seizoen 2014/2015!

De school kan uit onze kunstenaars kiezen, maar ook zelf een kunstenaar voordragen en op die manier profiteert u weer van de bijdrage vanuit het cultuurfonds.

HOE BEPAAL JE DE WAARDE VAN HEDENDAAGSE KUNST

Workshop:

OVERDEKUNST komt naar de school toe voor een workshop die twee lesuren duurt. Zo wordt de docent het werk uit handen genomen. Het enige dat de docent hoeft te doen is van te voren de workshop en het ‘huiswerk’ te introduceren. Dit houdt in dat de leerlingen thuis op OVERDEKUNST een kunstwerk moeten uitkiezen dat hen het meeste aanspreekt en kort
beargumenteren hoe ze tot deze keuze gekomen zijn. Deze opdracht is verbonden aan de door OVERDEKUNST geleverde reader, opgesteld door een deskundige. De bevindingen van de leerlingen worden tijdens de workshop besproken en gelinkt aan een lesmodule waarbij collectievorming en verzamelen centraal staat. De workshop sluit af met het kiezen van een
kunstwerk dat zal worden aangeschaft voor de school via OVERDEKUNST. De workshop kan eventueel door meerdere klassen tegelijkertijd gevolgd worden. In dat geval zullen er meerdere begeleiders aanwezig zijn.

REGELS:

online ondersteuning en extra powerpoint lesmateriaal bij een budget vanaf 200 euro. Nadat de keuze voor een kunstwerk is gemaakt aan de hand van het lesmateriaal, kan de school het kunstwerk bestellen via de CULTUURKAART ACCEPTANCE door een weborder aan te maken.

Levering met garantie certificaat, en de mogelijkheid om binnen een week te beslissen of het kunstwerk wordt behouden. Het is dus mogelijk om het kunstwerk in te ruilen voor iets anders, of teruggave van het aankoopbedrag (minus transportkosten)

Indien de school besluit om een kunstwerk aan te schaffen, of een opdracht te geven aan een kunstenaar, vanaf een budget van minimaal 750 euro, dan kan men rekenen op een workshop door een medewerker van OverdeKunst met lesbevoegdheid voor 35 euro per uur (een dagdeel).

 

Een aantal van onze kunstenaars voeren zelf creatieve workshops uit. Meer informatie is aan te vragen via de mail.